+316 42115539 info@arnold-bos.nl
Selecteer een pagina

Songwriter Arnold Bos

Songwriter Arnold Bos is een allround artiest die zich heeft gespecialiseerd in Amerikaanse muziek. Zijn repertoire gaat van country-pop naar Nederlandstalige blues en van rock & roll naar Amerikaans getinte luisterliedjes. Hij vult moeiteloos een avond met zijn eigen teksten en muziek en de covers die hij speelt. Dat zijn niet zomaar covers, maar vertalingen van nummers van de groten der aarde als Neil Young en Simon & Garfunkel. Arnold als songwriter wordt wel vergeleken met Boudewijn de Groot als het gaat om zijn eigen luisterliedjes. Als songwriter begeleidt hij zichzelf op gitaar en vooral bij de blues nummers pakt hij ook uit op mondharmonica. Alles bij elkaar leidt het tot een unieke sound waardoor je Arnold’s geluid meteen herkent.

Songwriter en vertaler

Zowel zijn eigen songwriter liedjes als de covers die Arnold speelt zijn in het Nederlands. Dat betekent dat hij nummers vertaalt, maar het is wel een vertaling die Arnold een eigen invulling geeft. Heart of Gold van Neil Young wordt dan Hart van Goud en het bekende The Sound of Silence vertaalde hij in Geluid van Stilte. Zijn eigen nummers als singer songwriter in Nederland bewegen zich ook op het brede vlak van de Amerikaanse muziek: spetterende blues waarbij Arnold zichzelf begeleidt op gitaar en bij de bluesnummers ook vooral op mondharmonica. Maar ook countrypop en rock & roll zijn favoriete muziekgenres van Arnold. Een optreden gaat dan ook van rustige fases naar fases waarin ook volop gedanst kan worden. Het is een avondje uit waarin alle kanten van de popmuziek langs komen.

Spirituele inslag van Arnolds muziek

Arnold is niet alleen liefhebber van blues en rock & roll, als songwriter heeft hij ook een spirituele inslag. Dat komt het best naar voren in de manier waarop de luisterliedjes worden vertolkt, namelijk op 444 Hertz. Dat is de frequentie die ook wordt gebruikt voor muziek bij meditaties. Er worden helende kwaliteiten aan toegekend en is extra rustgevend. Het maakt de rustige nummers nog meer ontspannend en de muziek komt zo nog intenser binnen. Dit geeft een extra dimensie aan de avond en maakt het tot een bijzonder ontspannend uitje.

Het is ook het unieke kenmerk van songwriter Arnold Bos en één van de manieren waarop hij zich onderscheidt. Daarnaast zijn er weinig artiesten die Nederlandstalige blues vertolken én vertalingen maken van bekende popnummers. Kortom: een avond met Arnold Bos is enig is zijn soort en dat is dé reden om hem eens te boeken of een optreden van hem bij te wonen. Kijk vooral wanneer hij bij je in de buurt is!